Saker att sysselsätta sig med

När man är arbetslös så har man ju ganska mycket tid över att göra saker på. Se till att göra det bästa av det och testa på något nytt! Eller passa på att göra det där du inte hinner annars när du jobbar.

Lär dig att sticka eller virka och sedan har du julklappar till hela familjen

Börja träna. Nu har du tiden över att verkligen komma i form. Det finns många träningsformer att välja mellan och om du anser att det är för dyrt att gå på gymmet (man får ju som sagt inte så mycket pengar som arbetslös) så kan du ju göra saker som är gratis. Promenader, jogga, springa.

Låna böcker på biblioteket, och läs ikapp dig. Det är som en annan värld i böckerna och att fly undan din egen vardag en stund kan kännas skön.

Gå med i en förening! Träffa andra människor och kanske lär dig något nytt.

Lär dig ett nytt språk, eller ta en kurs i keramik? Möjligheterna är många och studiecirklar finns det gott om. Det kostar inte jättemycket och du får chansen att träffa andra människor socialt.

Börja måla, eller skriv poesi! Utforska dina kreativa sidor hos dig själv!

Det viktiga är egentligen inte VAD du sysselsätter dig med, utan att du faktiskt GÖR det. Du kommer märka av att det är lättare att vara arbetslös om du har något att göra varje dag. Fasta rutiner och inte bara en massa hushållsarbete eller såpoperor på tv.

Så sätt dig ner, skriv ner tankar och funderingar på vad du tycker är roligt eller vad du alltid har velat testa på att göra för något. Gå sedan ut och gör det!

(Visited 679 times, 1 visits today)