Må bra – trots arbetslöshet

Ibland kan det vara väldigt svårt att hitta ett fast jobb, fast man kämpar för det. Det är viktigt att du kommer ihåg att det inte är ditt fel att det inte alltid finns jobb så att det räcker till alla. Vill ge dig några tips på vad du kan göra för att må bra under tiden du är arbetslös.

Det är väldigt olika hur man mår när man är arbetslös. En del mår som de brukar. Några tycker kanske att det är skönt i början, att inte behöva gå iväg till jobb varje morgon. Efter ett tag är det ganska vanligt att man kännaer sig trött och uttråkad. Det är lätt att börja anklaga sig själv att man inte hittar jobb. Man börjar känna en stress och det känns helt hopplöst.

Det kan vara bra att sätta upp mål för dig själv. Till exempel att leta jobb på nätet en viss tid varje dag eller söka ett visst antal jobb varje vecka.

Du kan prata med personer omkring dig och fråga om de behöver hjälp med något. Varför inte passa på att börja med någon ny rolig fritidsaktivitet? På egen hand kan du börja lära sig ett nytt språk via olika sajter på nätet. Eller börja med en sport eller annat som intresserar dig!

Att Lära sig något nytt och utvecklande kan dessutom öka chanserna att du får ett jobb. Du kan se det som små steg som kan öka chansen att hitta ett jobb. Allt sånt är också bra att skriva i ditt CV.

  • Sätt upp tydliga mål som du känner att du kommer att klara och kan uppnå.
  • Engagera dig i något som du tycker är viktigt, till exempel en förening. Det kan ge nya kontakter, kunskap och möjligheter.
  • Förutom att söka jobb – gör roliga, stimulerande saker, gärna sådant som gör att du lär dig nya saker
  • Gå och lägg dig och gå upp ungefär som när du jobbar – Bra med rutiner!
  • Planera din dag och din vecka. Använd kalender och boka vad du ska göra – möten, träning, kompisar – som när du inte är arbetslös.
  • Gör saker där du känner att du gör nytta. För dig själv, för din familj eller för samhället. Det kan ge energi och stärka självkänslan.

ATT-VARA-ARBETSLOS-LISTA-680X680

(Visited 218 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *