Att ta tillvara på tiden

När man är arbetslös och hemma så kan det till en börja kännas skönt, man sover länge på morgonen, är upp sent på nätterna och tar dagen lite som den kommer. Till slut har man skapat nya rutiner, som kanske inte är de allra bästa. Att vara arbetslös en längre tid kan dessutom få dig att bli orkeslös till slut. Du orkar inte ta hand om hemmet och sitter mer eller mindre rätt upp och ner och zappar bland alla tv-såpor som går på dagtid eller så ligger du bara kvar i sängen och orkar inte ta dig för nåt.

Se till att inte hamna i en ond cirkel. Gå upp i tid på morgonen och sätt dig och leta jobb. Gör saker hemma, sätt rutiner för varje dag som du genomför! Risken annars är att du hamnar i en depression och inte orkar med något. Dessutom om du skulle få ett nytt jobb så kan det vara svårt att komma upp i tid på morgonen om du har lagt till dig med sena vanor att sitta uppe på nätterna och sova på dagarna.

Nog kan du passa på att njuta ett par veckor den första tiden som arbetslös och skämma bort dig själv, det är alldeles för få som tillåter sig det. Men gör det som sagt inte för länge. Det tar då längre tid för dig att komma tillbaka till arbetslivet om du anammar en slapp livsstil. Det är bättre att leva med fasta rutiner.

Utöver att söka jobb och ta hand om hemmet finns det fullt med andra aktiviter du kan sysselsätta dina dagar med. Du kommer att hitta flera smarta tips på denna blogg som tar upp just detta.

(Visited 233 times, 1 visits today)