Lär dig skriva CV:n

Idag tänkte jag tipsa er lite om hur man går tillväga för att skriva ett bra CV. Som arbetslös är det otroligt viktigt att man funderar och slipar på sitt CV för bästa möjligheter till jobb. Nedan ger jag mina tre bästa tips:

  1. Struktur. Du behöver inte ha något flashigt program eller skapa en jättesnygg design, men det är viktigt att CV:t är lättöverskådligt och har en tydlig struktur. Tänk till exempel på radbrytningar, rubriker och att du samlar liknande erfarenheter/jobb/uppgifter på samma ställe, så det blir lätt att läsa dokumentet.
  2. Kontaktuppgifter. Kanske en given grej, men tänk på att dessa alltid är korrekta (och uppdaterade), samt att de är placerade på ett synligt ställe. Gärna högst upp på varje blad (huvudfoten).
  3. Inte bara jobb och skola. Utbildning och arbetslivserfarenhet är såklart det viktigaste, men skriv gärna med fler meriter och kunskaper du har. Har du arbetat ideellt? Varit med i någon förening? Är du extra duktig på till exempel Photoshop, något språk förutom svenska etc.? Meriter är mer än jobb och utbildning!

Lär dig skriva ett bra CV

(Visited 94 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *